29 oktober

Godmorgon :)


Dagarna går så galet snabbt här, hinner aldrig blogga något känns det som.. Igår var jag på två jobbintervjuer, en på rema 1000 och en annan inne på Oslo City i någon foto affär :) Det kändes bra så får väl besked om ett par dagar. Idag ska jag jobba på biltema. Malin ringde igår och frågade om jag kunde hjälpa till torsdag-lördag, dem hade någon kampanjhelg eller något sånt.

Så nu ska jag äta upp min frulle och gå till t-banan.


27 oktober - GRATTIS ULLE

Godmorgon!


Har varit lite dålig på att uppdatera.. Men mami o papi var ju här och besökte mig i helgen, TREVLIGT :D Jag visade dem Oslo och dem gav mig mat, haha.. Men igår var det måndag igen och dags för en ny vecka. Hoppas denna veckan går fort för vi verkar ha trevliga saker att se fram emot i helgen, berättar mer om det senare.


Nu ska jag snart ut och springa sen åka in en sväng till stan. Senare idag ska jag möta upp Sillen och fixa lite saker inför eftermiddagen. Det är Ulles födelsedag idag och vi planerar lite kalas, hihi. GRATTIS SÖTNOS ♥ Hoppas hon inte ser detta nu bara.. Hon vet inget så det blir nog en kul överraskning för henne när hon kommer hem trött och sliten efter en dag på jobbet (hon har precis blivit anställd av Rema 1000).

VÄRLDENS BÄSTA SPL 06 i skolan melodifestival innan studenten.
Vi kammade hem silvermedaljen, inte illa pinkat. ♥


23 oktober

Godmorgon :)


Sitter i min lilla datahörna och äter lite frukost nu.. Har varit själv i lägenheten sen igår så har sprungit runt och sjungit låten Lonely hela tiden, haha! Loneeeeeeely i'm mr loneeeeeely.. Saknar Ulle! Hon åkte hem till Halmstad sent igårkväll för att fira sin födelsedag tillsammans med sin familj i helgen. På söndag är hon tillbaka igen!


Mamma och pappa kommer till Oslo ikväll, nice. Så jag blir inte helt ensam ;) Men innan dess är det lite andra saker som står på schemat så lika bra att sätta igång direkt.
Ha en fin helg allihopa :)

Tunnelbanestationen igår på Majostuen. Det var mycket folk ute igår!


21 oktober

Hej världen :)


Igårkväll skrev jag ett låångt inlägg om lite som har hänt här men precis när jag skulle publicera det så försvann det bara! Snacka om att jag blev irriterad.. Då orkade jag inte skriva om det så jag gick och la mig istället.


Igår klockan halv nio blev jag brutalt väckt av att min telefon ringde. Det var en tjej från Grata (bemanningsföretag) som frågade om jag var intresserad av att jobba på en barnehage (dagis) under dagen. Så det var bara att hoppa upp ur sängen och åka iväg. Tog galet lång tid att ta sig dit då jag var tvungen att åka både tunnelbana, tåg och buss för att komma dit. Men men, dit kom jag och jobbade fram tills fem :)


Nu på förmiddagen har jag och Ulle sorterat all vår tvätt och börjat tvätta.. Vi har inte hunnit att tvätta sen vi kom hit så vi hade en del, haha.. Snart ska jag i alla fall ge mig in till stan och besöka Grata för att lämna lite papper och sådär. Hur är allting där hemma? ♥


19 oktober

Haha, detta inlägget är det nog inte många som kommer förstå mycket utav. Men jag och Ulle har precis haft några jävulskt roliga minuter så måste publicera detta.

Ulles horoskop; Skorpionen
Månen ger dig en stimulerande, lärorik och sensuell måndag.
Du får ut extra mycket av lyx just nu.

Sillens horoskop; Skytten
Egentligen vill du ta det lugnt men måndagen blir livlig med
massor av nya och spännande upplevelser.

Mitt horoskop; Oxen
En dag fylld av spontana infall, nya uppslag och spännande idéer.
Du inspirerar alla omkring dig.

HAHA detta blir bara roligare och roligare.. Skrattar så jag dör.


18 oktober

DET ÄR SÅ SJUKT KALLT UTE! Ja herregud alltså.. Jag och Ulle var ute för ett par timmar sen och handlade lite. När jag kom in var mina händer så kalla att jag knappt kunde röra fingrarna och dem har fortfarande inte tinat upp helt! Craaazy.

Helgen har gått väldigt snabbt förbi :) Dock har vi inte gjort mycket vettigt, umgåtts med Sillen och Kai-Tommy bara :) Imorgon ska vi ta tag i våra liv igen, haha.. Fick pratat med Frida innan idag också, hoppas vi kan ses snart! Men de verkar som det i alla fall, lovely.

<3


16 oktober

Vaknade för ett par timmar sen och jag mår väl lite bättre idag. Huvudvärken har släppt men känner mig fortfarande helt borta och seg.. Har ätit lite frukost nu och ska hoppa in i duschen nu. Mår säker lite bättre efter det :) Tänkte åka in till city sen och lämna mitt cv i en skoaffär som jag vet söker folk.

Hörde att det snöade hemma? SUCKERS, haha..
Här är det fint väder som vanligt, dock molnigt idag.

Karl Johan :)


15 oktober

Imorse klockan 7.30 sa jag och Ulle upp oss. Efter en dag? Haha.. Vi kände att detta jobbet verkligen inte var något för oss. En jäkla massa övertid utan att få betalt? Nej tack. Det var många andra faktorer som också spelade in och vi valde helt enkelt att sluta.


Kom precis hem efter att ha varit på face2face och lämnat våra saker, arbetskläder och sånt. Vi var också på möte hos Grata. Fick prata med en riktigt bra kille så det känns bra. Har känslan av att jag kommer få jobba på något barnehage (dagis) snart.


Ska antingen kolla på ett avsnitt av någon serie nu eller sova. Mår riktigt dåligt.. Har helt sinnessjukt ont i huvudet och känns som jag har lite feber också. Hoppas det går över snart!! =(

Ungefär så här känner jag mig..


14 oktober

PUH säger jag bara! Vilken jäkla dag.. Först fick vi gå upp tidigt som faaen för att hinna i tid till jobbet. Vi skulle ju först ta t-bana och sen trikk. Det är ju inte världens roligaste på morgonen i rusningstiden.. Tar en evighet! Aja, kom till jobbet i tid i alla fall och fick ta foto till id-kort. Sen var det dags för morgonmöte innan vi skulle ut till location. Jag jobbade med två andra tjejer på något köpcenter. Det sög. Riktigt dåligt med folk och vi fick nästan inget sälj alls. Jag nådde i alla fall mitt mål så det var skönt. Vad som var riktigt kjedligt var att vi inte slutade förrens runt sex.. Vilket betyder att jag inte var hemma förrens vid sju. Då hade jag varit iväg i nästan tolv timmar. Det är inte okej. I alla fall inte när vi inte får betalt för övertid, vi får bara 1000 kr per dag oavsett hur länge vi jobbar.


Detta är nog inget jobb jag kommer fortsätta sådär jättelänge med.. Känns som att det är för dåligt betalt för så många jobbade timmar. Visst att vi får provosion om vi säljer bra men det är svårt att nå nu i början då jag inte vet så mycket om själva projektet. Ska försöka hitta ett nytt jobb inom kort! Är dock svårt att söka nya jobb samtidigt som man jobbar.


Är helt slut nu så ska strax sova. Jag och Ulle var precis ute på vår kvällsrunda och jag håller på att förfrysa! Galet kallt är det. Dock så har det varit strålande sol hela dagen idag, tjohoo :) Oj, mycket text det blev. Orkade någon läsa allt? Haha..

Såhär ser vägen ut till jobbet, faktiskt fint :)


Vi går förbi värsta coola vattenfallen, höhö.


Sunshine.

Har varit strålande solsken i Oslo idag, det gillar vi! Vi har mest chillat idag, varit ute på två små promenader och även varit en runda på Grönland och handlat :) Kom precis in efter vår andra prommis och sweet jesus vad kallt det har blivit!! Kvällarna är riktigt kyliga här..


Lagade korv stroganoff tidigare ikväll och avnjöt det i soffan framför ett avsnitt gossip girl. Vi hade som vanligt en massa tända ljus i lägenheten, dömysigt! Ni sitter jag bara här framför datorn och knaprar på lite vindruvor. Blir att lägga sig i tid idag då vi ska jobba imorgon.

Vår goda korv stroganoff, vi börjar bli bra på att laga mat ;)


Denna otroligt fula staty går vi förbi varje dag när vi ska till t-banan..
Vi skrattar lika mycket varje gång vi ser den, haha!


13 oktober

Halluu everybody!


Som jag skrev innan skulle jag och Ulle på ett möta hos face2face igår. Var där klockan sex som planerat och allt gick som på räls! Inga intervjuer här inte, utan upplärning direkt! Klockan åtta var vi färdiga och vår teamleader la kontraktet framför oss så det var bara att skriva på :) Så imorgon klockan kvart i nio börjar vi.


Congratulations.

I fredags förra veckan var ju jag och Ulle på arbetsintervju på ett ställe som heter Internetopplysningen. Idag ringde vår kontaktperson oss och berättade att både jag och Ulle fått varsitt jobb. Vi valde dock att tack nej då det inte kändes helt hundra. Det var provosion efter första månaden och de gillar vi inte. Företaget verkade också väldigt oorganiserat.


Några timmar efter vi tackat nej ringer min telefon och de är en kille som heter Thomas som undrar om vi fortfarande är intresserade av jobb. Det är vi  ju så ikväll har han fixat upplärning till oss på ett ställe som heter face2face. Vi vet inte riktigt vad det här handlar om, men jag tror det går ut på att marknadsföra något. Det är fast lön i alla fall, precis som vi vill ha :) Klockan sex ikväll ska vi dit så nu ska vi bara slänga i oss lite mat och sen ta t-banan tillbaka till centrum.


12 oktober

Hej :)

Vaknade för ett tag sen och har precis ätit frukost och anmält mig hos adecco. Ska snart hoppa in i duschen och sen ska vi bege oss in till centrum för att gå till banken och fixa norskt visa. Sen ska vi också gå till kelly och anmäla oss där. Det är också ett bemanningsföretag.

Igår hade vi inte alls mycket inplanerat på schemat förutom att städa lägenheten. Vi lagade sen stekt kyckling, ris och brunsås. Gott! Precis när vi skulle sätta oss att äta knackar Sillen och Kai på dörren, haha.. Så det blev att vi hängde med dem hela kvällen, mys :) Vi spelade poker och gissa vem som vann? JAG JAG JAG. Tjoho.

Jag på Karl Johan.


Ulle och jag i solen :)


11 oktober

Godmorgon!


Igår var det en trevlig kväll. Vi tog T-banan hem till Sillen och hängde en stund där. Sen begav vi oss hem till Joakim Bacos för att titta på fotbollen :) Det droppade in mer och mer folk och det blev en crazy hemmafest! Vi var nog en 15-20 personer i deras lägenhet och alla utom en kom ifrån Halmstad, haha! Den ustötta var norsk.

Nu ska jag strax äta lite frulle hade jag tänkt. Senare idag ska vi städa lägenheten och anmäla oss på adecco tror jag. Mycket mer än så har vi inte inplanerat idag. Det är söndag, så hela Oslo sover.

Kolla vilken god frukost vi lagar!


10 oktober

Jisses, jag och Ulle blev brutalt väckta idag av att hyresvärden ringde till oss. Hann dock aldrig svara så vi får väl kila över snart och se vad han ville :) Vi kom i säng väldigt sent igår, klockan var nog närmare halv fyra när vi släckte våra lampor. Vi hade planerat en liten myskväll hemma hos oss. Vi hade lagat god mat (wok!) och tänkte sätta på en film.. Men så blev det ju såklart inte, vi tog tunnelbanan hem till sillen och umgicks med han och Kai.

Vi hade köpt färska grönsaker på Grönland istället för sån fryst färdigmix.


Visst ser det gott ut? Vår nya favoritmat!


Wok, vitlöksbröd och lite cola till det. Perfekt fredagsmat!


Nu ska vi äta frukost här hemma. Jaa.. Vi är lite trötta! Sen ska vi dra oss in till Sentrum (norsk stavning, haha..) och handla lite gott till ikväll på Vinmonopolet. Då blir det fotbollstittande, heja Sverige ♥


Grr.

Ikväll har vi myskväll på Bjørnveien ♥

Haha, fram tills nu tydligen? Nu åker vi till Töyen och träffar folk!
Ha en trevlig fredagskväll :)


9 oktober

Godmorgon världen.

Sitter vid datorn med en kopp te och väntar på att Ulle ska orka ta sig upp från sängen. Idag ska vi på arbetsintervju och vi har lite att fixa innan dess. Ska skriva ut ett par cvn och skriva ner lite adresser och sånt. Mötet igår gick alltså bra, både Ulle och jag fick en intervju :)

Så håll tummarna för oss idag!


8 oktober

Godmorgon :)
Somnade nog lite sent i går så idag tyckte både jag och Ulle det var ganska jobbigt att gå upp.. Haha, vi har vänt på hela dygnet känns det som. Har i alla fall varit uppe i två timmar nu ungefär, duschat och ätit. Idag gjorde vi havregrynsgröt, gott!


Om en liten stund ska vi gå till tunnelbanan och åka in till stan. Ska sen ta trikken till något ställe vi aldrig varit på för att gå på nån intervju/samtal? Får se vad det är för något. Jag ska dit vid ett och Ulle klockan två. Håll tummarna för oss att det är något bra :)


Myskväll.

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos Kajsa på Grünerløkka. Första gången jag såg deras lägenhet och den var finfin :) Lite mycket statyer kanske, haha! Men deras terass uppe på taket var ju helt underbart fin. Vi tog sen trikken tillbaka till Grönland för att handla lite, men de slutade med att vi åkte tomhänta hem. Vi fixar det imorgon istället. Väl hemma lagade vi pyttipanna. Nu sitter Ulle och ser på The Hills jag vill skypa med Frida ♥ Får se om hon kommer in snart :)

Mys på hög nivå i vår lilla lägenhet :)




Nu loggade Fridisen in ♥
Godnatt världen.


7 oktober

Efter att ha städat lägenheten, fått i oss lite mat ska vi nu gå till tunnelbanan för att åka till Grönland. Ska se om de finns färska grönsaker och lite frukt att handla. Sen ska vi försöka hitta rätt trikk som tar oss till Maridalsveien och sen vidare till Grünerløkka där Kajsa och hennes vänner bor :)

Solen skiner i Oslo och vi dricker cider. Kan inte bli bättre ;)


6 oktober

Idag gick jag och Ulle upp tidigt, duschade och käkade frukost. Vi ägnade morgonen åt att fixa med våra cvn och skrev in oss på en jobbsökarsida. Sökte även lite jobb på några barnehage. En kvart efter jag är klar ringer telefonen och en snubbe säger att han sett mitt cv och vill träffa mig på torsdag. Tio minuter senare ringer Ulles telefon och även hon ska på samtal på torsdag, haha! Det var samma kille som ringde henne :)
Så nu får vi se vart det leder.


Tanken var att vi idag skulle gå och skriva in oss på olika bemanningsföretag men vi väntar med det tills vi träffat han killen på torsdag och ser vad han har att erbjuda oss. Idag gick vi istället till skatteverket och fixade det sista med adressändringen. Skönt att ha det gjort. Sen träffade vi en vän en stund innan vi alla tog tunnelbanan hem till oss.


Vi satte igång att laga värsta goda maten, wokad kyckling med nudlar och grönsaker :)



Efter maten gick vi ut en sväng och nu har vi precis smällt i oss någon typ av glassdrink. De andra bestämde sig precis för att kolla på en film och jag sitter och nördar lite vid datorn. Kommer somna om jag lägger mig och ser film nu känner jag..


5 oktober

Jisses, det är galet fint väder här i Oslo. Solen är framme hela tiden, love it!
Idag har vi sprungit runt på stan hela dagen och gjort en massa ärenden. Började hos skatteverket, fixade sedan mobiltelefon + norskt nummer, var på banken och till slut var vi inne både på rema 1000 och kiwi för att handla :)

Nu har vi varit hemma en stund, ätit och sådär. Ska ta det lite lugnt nu ett tag, fylla i lite papper och sen blir det nog en liten kvällspromenad i vårt område.

Snodde denna bilden från Fridas blogg!
Halva vår klass innan studentfotograferingen, galet :)


Nightynight.

Idag har det varit en bra dag, mer än så orkar jag inte skriva.
Nu säger vi godnatt från ett kallt men mysigt Oslo ♥

Bild från idag när vi tog en promenad nere i hamnen.


På vägen hem gick vi förbi slottet.


Sen vandrade vi hela Karl Johan innan vi tog tunnelbanan hem till Bjørnveien ♥


Godnatt Norge, Sverige och resten av världen.


4 oktober - OSLO

Hej allihopa!

Nu är jag och Ulle på plats i Oslo. Inte bara på besök denna gången, nu bor vi här. Helt sjukt egentligen, men vi gillar det. Vi kom hit i fredags och sen dess har vi mest fixat och trixat i vår lägenhet. Packat upp allting och monterat lite möbler och sådär. Vi bor i ett område som heter Slemdal, haha.. Skitkul namn, jag vet. Vi hyr en del av ett stort hus, hemma hos en familj. Dem är sjukt trevliga så det känns bra! Tre ungar har dem också så vi kan sitta barnvakt om vi vill.

Idag tog vi tunnelbanan in till city, det tar ungefär 10 minuter. Vi gick och köpte ett månadskort så vi kan åka hur mycket vi vill. Sen tog vi en låång promenad hem till Malin för att hämta våra skattekort. Vi tänkte även handla lite idag men de flesta affärer är stängda idag så vi väntar tills imorgon :)

Ikväll kommer nog sillen på besök, ska väl se film eller något :) Sen blir det nog att gå och lägga sig ganska tidigt ikväll då vi har en lång dag framför oss imorgon.

Vi hade måånga lådor att packa upp..


Ulle kämpade med att få ordning på allt ;)


Jag hoppade mest runt i garderoben, höhö..


Såhär ser min del utav sovrummet ut :)


Ulles del, utanför så är det vår lilla trädgård :)


Ingången :)


Ena sidan av vårt vardagsrum.


Andra sidan. Dörren är in till vårt sovrum :)


Badrummet, svårt och få en bra bild på..


Vårt lilla kök, haha..


Orkar inte gå ut och fota själva huset. Det är för kallt, haha.
Men det kommer en annan dag :)


Bye Sweden.

Trodde aldrig jag skulle säga det, men nu är allt färdigpackat.
Imorgon kommer Ulles pappa tiidigt och lastar alla mina saker på släpet,
sen åker vi till Hvitfeldsgatan och plockar upp Ulles saker.
Sen rullar vi iväg mot Oslo ♥


Ikväll har jag, mamma och pappa varit på Pios och ätit gott.
Blev planka som vanligt, haha.. Sen tog vi varsin latte och promenerade hem. Mys!

Mitt rum är så sjukt tomt. Har lagt alla saker ute i hallen så jag är redo imorgon. Vill sova så länge som möjligt så allt är förberett.. Har till och med laddat min ipod så jag har nått att sysselsätta mig med under bilresan ;)

SKICKAR STORA BAMSEKRAMAR TILL FRIDISEN SÅ HON KRYAR PÅ SIG.
I LOVE YOU ♥


1 oktober

Sweet Jesus vad kallt det är ute!
Fryser ju häcken av mig så fort jag går utanför dörren..

Här hemma är det verkligen kaos! Har saker överallt och försöker trycka ner så mycket som möjligt i lådor. Men har inte så mycket kvar nu så det känns bra! Får se hur det går imorgon när vi ska få in allt i släpet, både mina och Ulles saker ska ju in.
Men det ska nog gå bra ;)

Såhär har det sett ut de närmaste dagarna hemma hos mig..






Jag gillar Musse påslakanet på kudden, riktigt snyggt ;)


RSS 2.0